THE DEFINITIVE GUIDE TO BURUN ESTETIğI

The Definitive Guide to burun estetiği

The Definitive Guide to burun estetiği

Blog Article

Burun estetiği ameliyatı geçirmek isteyen kişilerin, burunlarının tamamen gelişmiş olması ve cerrahi müdahaleye karar verirken olgun düşünceleri olması önemlidir. Bunun yanı sıra, burun estetiği adaylarının genel sağlık durumları iyi olmalı ve ameliyat sonrası iyileşme sürecine uyacak bir yaşam tarzına sahip olmaları gerekmektedir.

Burun estetiği yaptıranlar arasında herkes yer alabilir. Herkes burun estetiği yaptırabilecek olmasına karşın bazı önemli riskler bulunur. Cerrahi risklerin bulunmadığı operasyonlar her zaman daha iyidir. Dolayısıyla ile danışanların eğer herhangi bir sağlık problemi operasyonun önünde engel ise burun estetiği yaptırılmaktadır.

Burun estetiği, genellikle sağlık durumu uygun olan ve burunlarındaki estetik veya fonksiyonel sorunlardan rahatsız olan kişilere yapılabilir. Ancak, burun estetiği ameliyatının bazı durumlarda önerilmediği veya yapılamayacağı durumlar vardır. Bunlar arasında, aktif bir enfeksiyon veya soğUnited kingdom algınlığı, kanama bozukluğu, ciddi kalp veya akciğer hastalığı, diyabet gibi kronik sağlık sorunları, yetersiz bir beslenme durumu ve aşırı kilolu olma durumu bulunur.

Kapalı Yöntem Burun Estetiği Ameliyatları: Operasyon sırasında hastanın burun deliklerinin alt kısmından kesi atılır. Ardından burun derisi yukarı doğru kaldırılır ve doğrudan kemik dokusuna müdahale edilebilir.

Yaşadvertığımız coğrafya itibari ile genetik özelliklerimizden birisi de kemerli ve etli burun yapısıdır.

Burun estetiği ameliyatların da uygulanan farklı metotlar vardır bunlar şu şekilde sınıflandırılabilir.

Burun revizyonları, kompleks deformitelerin düzeltilmesi ya da detaylı işlem gerektiren vakalarda açık rinoplasti tercih edilebilir. Kapalı burun ameliyatı ise iyileşme sürecinin biraz daha uzun olması ve dışarıdan görülebilen izler bırakması nedeniyle tercih edilir.

Burun estetiği sonrasında iyileşmenin görülmesi için zamana ihtiyaç duyulur. Bu süre zarfı içerisinde dikkat edilmesi gereken kurallara uymak hem iyileşme sürecinin daha kısa sürmesine hem de sonucun daha başarılı olmasına gardenımcı olacaktır. Burun estetiği sonrası yapılması gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:

Burun estetiği ve ödem arasında bir ilişki bulunmaktadır. Burun estetiği yaptıran kişilerde ödem oluşumu son derece normaldir. Cerrahi işlemlerin etkisi arasında ödem oluşumu da yer alır. Her cerrahi işlemin ardından farklı miktarlarda ve farklı bölgelerde ödem oluşumuyla karşılaşılması son derece normaldir.

Burun estetiğinin avantajları arasında birçOkay sonuç yer almaktadır. Burun estetiğinin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

Burun estetiği yaşı için en excellent dönem ise, burun kemiği ve kıkırdak dokuların gelişimini tamamladıktan sonrasıdır. 

 Özellikle rinoplasti ameliyatlarından sonra burunda meydana gelen şişliklerin azalması ve burnun oturması için hastaya parmakla masaj tavsiye edilir. Usual koşullarda var olan şişliklerin geçmesi ve burun şeklinin oturması 6 ay gibi bir süreyi kapsar.

Burun estetiği yaptıran kişiler ödem şişlik ve morluk gibi problemler ile karşılaşabilirler. Ancak operasyondan sonra karşılaşılan antalya burun estetiği bu problemler son derece usual yan etkiler arasındadır. Operasyonun ardından iyileşme süreciyle birlikte ödem oluşumu da geçmeye başlamaktadır.

Burun ameliyatından memnun kalmayanlar için en önemli konulardan bir tanesi ise ikinci burun ameliyatı olan daha fazla bilgi revizyon burun estetiği oluyor.

Report this page